רבים וטובים בעם ישראל בכל אתר ואתר מחכים לברך על הסימנים , ולהעתיר בבקשות לקראת השנה החדשה . אחד החביבים שבהם הוא בודאי התפוח בדבש . אבל לפני שנאכל תפוח בדבש כדאי לדעת , שבגלל שהדבש הוא מוצר מבוקש ומשתנה באיכותו , ותהליך יצור של דבש איכותי הוא מורכב ויקר , ולכן קיימים לו זיופים רבים . למרבה הצער , דבש שאינו טהור או דבש מזויף נמצאים בכל מקום . בשוק המזון מדללים את הדבש בסירופ סוכר במקרה הטוב , ובמקרה הרע מוכרים סירופ סוכר כדבש – בעוד אין בו דבש כלל . לפני ראש השנה תמיד צצים זיופים היפנים רבים ונתפסות כמויות גדולות של דבש מזויף ( לפני יותר מעשר שנים למשל , נתפס מפעל שלם שייצר דבש מזויף ) . מדינות אירופה מחייבות על פי חוק למכור דבש טהור ללא תוספות , וגם אינם מאשרות מתן אנטיביוטיקה לדבורים . בארצות הבריתז, לעומת זאת , מותר לתת אנטיביוטיקה לדבורים , ואין חובה לציין את הרכיבים והתערובות על גבי אריזות הדבש . גם בישראל למרבה הצער אין חובת סימון מלאה . הרגולציה בענף הדבש במדינת ישראל עוגנה עד כה בצווים מיושנים , והחוק אמור לעדכן את הנהלים בנושא ולתת תוקף חוקי לאיסור הזנת דבורים בסוכר , על מנת לוודא שהדבש המופק מרעיית דבורים ומשווק לצרכן יהיה דבש אמיתי שהפיקו הדבורים באמצעות אגירת צוף מהצומח . היכולת שלנו לזהות את הזיוף בבית , שלא בתנאי מעבדה , היא כמעט בלתי אפשרית . צבע הדבש , למשל , לא יעיד על הזיוף , ובכל זאת , אם אתם קונים ברשת מזון בדקו שהדבש מסומן כראוי , ושעל האריזה מופיעים שם היצרן , כתובתו ומספר הטלפון שלו , והשתדלו לקנות מיצרנים בעלי שם . בדקו גם שכתוב על האריזה מאיזה סוג של צוף הופק הדבש . כיתובים שונים ומשונים יכולים להוות סימן חשד , וכגון כיתוב ” תערובת דבש ” אמור בודאי להוות עבורכם נורת אזהרה … מבחינה תזונתית , אחוז הפרוקטוז ( סוכר הפירות ) בדבש גבוה יותר מאשר הגלוקוז , ולכן פירוקו בגוף מעלה את רמות הסוכר באופן מתון יותר מאשר סוכר לבן . מלבד זאת הוא מכיל רכיבים תזונתיים שאינם קיימים בסוכר : יש בו כמויות טובות של נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום . בין השאר הוכחה יעילותו בטיפול בזיהומי הרפס ובשיקום תפרים וחתכים לאחר ניתוח וכד’. נוסף על כך , חוקרים שבדקו את השפעתו על חולי סוכרת מצאו להפתעתם שעל אף שריכוז סוכר הפירות בו הוא גבוה , הדבר תורם לאיזון הסוכר אצלם