מה עדיף, דבש דבורים או סוכר?
מהו דבש טהור ואיך ניתן לבדוק אם הדבש שלנו מזויף
שתף מאמר זה
Share on print
Share on facebook
Share on whatsapp

רבים וטובים בעם ישראל בכל אתר ואתר מחכים לברך על הסימנים , ולהעתיר בבקשות לקראת השנה החדשה . אחד החביבים שבהם הוא בודאי התפוח בדבש . אבל לפני שנאכל תפוח בדבש כדאי לדעת , שבגלל שהדבש הוא מוצר מבוקש ומשתנה באיכותו , ותהליך יצור של דבש איכותי הוא מורכב ויקר , ולכן קיימים לו זיופים רבים . למרבה הצער , דבש שאינו טהור או דבש מזויף נמצאים בכל מקום . בשוק המזון מדללים את הדבש בסירופ סוכר במקרה הטוב , ובמקרה הרע מוכרים סירופ סוכר כדבש – בעוד אין בו דבש כלל . לפני ראש השנה תמיד צצים זיופים היפנים רבים ונתפסות כמויות גדולות של דבש מזויף ( לפני יותר מעשר שנים למשל , נתפס מפעל שלם שייצר דבש מזויף ) . מדינות אירופה מחייבות על פי חוק למכור דבש טהור ללא תוספות , וגם אינם מאשרות מתן אנטיביוטיקה לדבורים . בארצות הבריתז, לעומת זאת , מותר לתת אנטיביוטיקה לדבורים , ואין חובה לציין את הרכיבים והתערובות על גבי אריזות הדבש . גם בישראל למרבה הצער אין חובת סימון מלאה . הרגולציה בענף הדבש במדינת ישראל עוגנה עד כה בצווים מיושנים , והחוק אמור לעדכן את הנהלים בנושא ולתת תוקף חוקי לאיסור הזנת דבורים בסוכר , על מנת לוודא שהדבש המופק מרעיית דבורים ומשווק לצרכן יהיה דבש אמיתי שהפיקו הדבורים באמצעות אגירת צוף מהצומח . היכולת שלנו לזהות את הזיוף בבית , שלא בתנאי מעבדה , היא כמעט בלתי אפשרית . צבע הדבש , למשל , לא יעיד על הזיוף , ובכל זאת , אם אתם קונים ברשת מזון בדקו שהדבש מסומן כראוי , ושעל האריזה מופיעים שם היצרן , כתובתו ומספר הטלפון שלו , והשתדלו לקנות מיצרנים בעלי שם . בדקו גם שכתוב על האריזה מאיזה סוג של צוף הופק הדבש . כיתובים שונים ומשונים יכולים להוות סימן חשד , וכגון כיתוב ” תערובת דבש ” אמור בודאי להוות עבורכם נורת אזהרה … מבחינה תזונתית , אחוז הפרוקטוז ( סוכר הפירות ) בדבש גבוה יותר מאשר הגלוקוז , ולכן פירוקו בגוף מעלה את רמות הסוכר באופן מתון יותר מאשר סוכר לבן . מלבד זאת הוא מכיל רכיבים תזונתיים שאינם קיימים בסוכר : יש בו כמויות טובות של נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום . בין השאר הוכחה יעילותו בטיפול בזיהומי הרפס ובשיקום תפרים וחתכים לאחר ניתוח וכד’. נוסף על כך , חוקרים שבדקו את השפעתו על חולי סוכרת מצאו להפתעתם שעל אף שריכוז סוכר הפירות בו הוא גבוה , הדבר תורם לאיזון הסוכר אצלם

אהבת? שתפו הלאה
Share on print
Share on facebook
Share on whatsapp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

החודש עובדים על העוצמה שבתוכנו:
שתפו אותנו בכישרון או דבר שאתם ממש טובים בו, ואולי תזכו בפרס!

שלחתם? נכנסתם להגרלה

18-Mail
הרשמה לעדכונים
פרויקט במדרכה | הנערים משתפים למה הם באים למפגשים בכל שבוע
פרויקט במדרכה | הנערים משתפים למה הם באים למפגשים בכל שבוע